KİVİ

Vitamin ve Mineraller: C, E Vitaminleri, Lif, Pektin, Potasyum, Fosfor,
Antidepresan.
Kullanim alanları: Taze meyve olarak tüketebileceğiniz gibi;
kokteyllerinizde, meyve salatalarinizda, pastalarinizda ya da kivi reçeli
yapımında kullanabilirsiniz.

Kivi meyvesi, Çin'in güneyindeki Yangtse Vadisine özgü bir
bitkidir. Avrupalılar tarafından 1850'li yıllarda keşfedilen
bitkinin birkaç türü 1900'lü yılların başinda Yeni Zelanda,
İngiltere ve Amerika'ya yayıldı.
Kivi meyvesi, Yeni Zelanda'ya ilk kez 1904 yılında geldi.25 yil
süresince bahçivanlar tarafından geliştirildi, yetiştirildi ve bazı
büyük meyveli cinsler seçildi. 1935 yilinda,büyük meyveli cinsler
Kaliforniya, Chicago'daki "Plant introduction Station'a gönderildi.
1960'ta, araştırmacılar Kaliforniya'da uygulanabilir metodlar
geliştirmeye başlayarak, çiftçileri bu yeni ürünüekmeleri için
cesaretlendirdiler. Böylece 70'li yillarin başında yeni bir endüstri
doğdu.
(Wikipedia)

NIVSO