SARIMSAK

Vitamin ve Mineraller: A, B, C ve E vitaminleri, Fosfor, Kalsiyum, Demir
Kullanım alanları: Sarımsağı doğrudan yiyebilir, salatalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

(Allium sativum), Alliaceae familyasina ait olan, Allium cinsinden bir soğanlı bitki türüdür. 25-100 cm yüksekliğe kadar boy atar. Yapraklarında, saplarında ve toprak altındaki soğanında kokulu bir yağ bulunur.

Sarımsak yıllık bir bitkidir. Soğan, yabani soğan, zambak ve pırasa ile akraba olan sarımsak doğada yabani ortamda yetişmez. Tarih boyunca bir kültür bitkisi olduğu, olasılıkla Güneybatı Asya'da doğada yetişen Allium longicuspis türünden türetilmis olduğu düsünülmektedir.

Sarımsağın en iyi kaliteye sahip olanı germanyum ve selenyum bakımından zengin topraklarda yetişir.

(wikipedia)