HİNDİSTAN CEVİZİ

Vitamin ve Mineraller: A, D, C, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir.

Kullanim alanları: Suyunu içebilir veya uzakdoğu yemeklerinin pişirilmesinde kullanabilirsiniz. Etli kısmını ham olarak yiyebilir ya da ögütüp sütünü çıkarabilirsiniz.

Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir. Ayrica beyaz tanecikler halinde kek ve pastayi süslemek ve tat katmak amaciyla da kullanılmaktadır.
Boyu 20 metreyi aşan hindistan cevizinin özsuyu mayalanarak bir tür "palmiye şarabı" üretilir. Meyvesinden elde edilen bir sıvı da tıpta kullanılmaktadir. Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90- 100 yıl kadar yaşar. Genellikle toz halinde satılır, sert kabuğunun altında hindistan cevizi sütü denen yoğun sıvı bulunur.
      (wikipedia)