AVOKADO

Vitamin ve Mineraller: A, E, B, Kalsiyum, Fosfor, Potasyum, Magnezyum.
Kullanım alanları: Çiğ olarak tüketiniz. Çekirdeğini atınız. Etli halini püre haline getirebilir; tuzlu, ekşi ya da tatlı kombinasyonlarla tüketebilirsiniz.

Avokado (Lat.Persea americana);çiçekli bitkiler
sınıfından Lauraceae ailesine ait bir ağaç ve bu
agacın meyvesinin adıdır.
Avokado meyveleri, küre biçiminde, oval, elips ya da
armut gibi eriksi tiple yeşil, kırmızı ya da erguvani
renktedir. Eti krem ya da beyazımsıdır.Taze
olarak tüketilir, ayrıca yemeklerde ve salatalarda
kullanılır. Çok besleyicidir. Bütün sicak iklimlerde
kültüre alınan Türkiye'de Akdeniz bölgesinde
yalnızca Mersin ve ilçelerinde yetistirilir.
.(Wikipedia)

NIVSO