ARMUT

Vitamin ve Mineraller: A, B, C ve E vitaminleri, Fosfor, Kalsiyum, Demir, Sodyum, Potasyum, Magnesyum
Kullanım alanları: Taze meyve olarak yenildiği gibi; tatlılarda, meyve salatalarında da kullanabilirsiniz.

Gülgiller (Rosaceae) familyasinin Maloideae alt familyasında sınıflanan Pyrus cinsine ait ağaç nitelikli bitki türleriyle, bu türlerden bazılarının yenilebilir meyvelerin ortak adıdır. Her iki yarikürenin ılıman iklim kuşagi ülkelerinde yetistirilen armut, dünyanin en önemli meyve ağaçlarından birisidir.

Armut, genellikle bir yaşındaki anaç armut fidanlari üzerine aşılama ya da çelikleme yoluyla üretilir. Armut agaçlari oldukça uzun ömürlüdür (50-75 yıl) ve iyi bakılıp budanmazsa boyları iyice uzar. Dikildikten 4-7 yıl sonra meyve vermeye başlayan bir armut agacı 8-10 yaşlarındayken 25-50 kg meyve verebilir.

(wikipedia)